60. Көбейту мен бөлуге берілген есептер

0
151
информация

Тақырыбы: 60. Көбейту мен бөлуге берілген есептер

Мақсаты: Көбейту мен бөлуге берілген есептерді шығару, түсіндіру.

Амалдарды орындау, әріпті өрнек, қалдықпен бөлуді орындау

және тексеруді жетілдіру. Ой өрісін дамыту. Білімді болуға

тәрбиелеу.

Сабақтың типі: аралас сабақ

Оқыту әдісі: дамыта оқыту

Көрнекіліктер: сызба-кесте

Сабақтың барысы:

1.Психологиялық икем.

2. Үй тапсырмасы:

№4 теңдеу

35-х=5*6 х-18=100:10 24-х=5*4

35-5=5*6 28-18=100:10 24-4=5*4

№10

6*(24:4-3)=18 (45:5-9)*8=0 (280-90*3):10=1

9*3+13-40=0 (6*10-20):4=10

3. Сабақ тақырыбы мен мақсаты хабарланады.

№1 №2

Ш: (6*4):3=8 Ш: (40:5)*3=24

Ж: 8 гүлшоқ Ж: 24кг жүзім

№3

а) 60*4=240 б)240:10=24кг в) 3л*60=180

240_3=80 240_8=30кг 180л:2=90л

№4

Амалдарды орында

654+287=941 516+(94-76)=534 800:8+5*4=120 30*5+40*5=350

803-76=727 900-(38+46)=816 60:6*4+60=100 200*4+20*4=880

Ауызша есептеу

№5

Әріпті өрнек

10 5 15 30 40 0 50 500

№6

Салыстыр

1дм 5см <2дм 450кг<5ц

2м 3дм< 25дм 80мин=1сағ 20мин

24дм< 3м 2тәул 2сағ=50сағ

№7

Ойлан, тап

№8

Қалдықпен бөлуді орында және тексер

41:5=8(1қ) 8*5+1=41 42_5=8(2қ) 47_5=9(2қ)

46:5=9(1қ) 9*5+1=46 8*5+2=42 9*5+2=47

43:5=8(3қ) 48_5=9(3қ) 44_5=8(4қ) 49_5=9(4қ)

8*5+3=43 9*5+3=48 8*5+4=44 9*5+4=49

4.Рефлексия:

5.Үйге тапсырма: №10 – 111 бет

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите свой комментарий!
Пожалуйста, введите ваше имя здесь