Ауданды және көлемді өлшеу.

0
65
физика

15-сабақ

Тақырыбы: Ауданды және көлемді өлшеу.

Мақсаты: Аудан және көлем ұғымдарын пысықтау және оқушыларда тік төртбұрыштың ауданы мен параллепипедтің көлемін табу бірліктерін қалыптастыру. Аудан, көлем өлшем бірліктерін орынды пайдалана білуге уйрету.

Білімділігі: Оқушылардың логикалық ойлауының математикалық стилін, білімдерін дамыту;

Дамытушылығы: Оқушылардың ойлау,ауызша,жазбаша есептеу дағдыларын дамыту.

Тәрбиелігі: Берілген тапсырманы тиянақты орындауға,білімділікке тәрбиелеу.

Әдісі: Түсіндіру, сұрақ-жауап, өз беттік жұмыс

Көрнекілігі: Интерактивті тақта,таблица,көбейту таблицасы,карточка

Сабақтың жүрісі:

Ұйымдастыру

Психологиялық дайындық

Балалар бүгінгі сабағымыздың сәтті, көңілді өтуіне тілектерімізді, ойларымызды, байланыстырғыш жіп арқылы ойларымызды ортаға салайық.

Оқушылардың сабаққа әзірліктерін тексеру.

2. Өткен сабақты қорыту.

Үй тапсырмасын тексеру №5

Ш-2000М

Б-? одан 100м артық

Т-? 1000м кем

2000+100=2100(м) 2000+2100=4100(м)

4100-1000=3100м=3км100м Жауабы: Тырнаның ұшу биіктігі: 3км 100м.

Ауызша есептер шығару

Сандарды оқу. 2. математикалық диктант.

а) 2-ші сынып 200бірл,1-ші сынып 5бірл бар сан.

ә)2 кластың 25бірл, 1 кластың 12бірл

б)48432,680003, 100610

3. Ұзындық бірліктерін ата

1см=10мм 1дм=10см 1м=10см 1м=100см

1дм=100мм 1м=1000мм 1км=1000м

ІІІ Жаңа сабақ

Масса бірліктерін атаңдар. Заттарды немен м,кг,г,ц өлшейді?

№1

1дорба қант массасы 1кг

1уыс күріш 50г

2қап ұнның салмағы 100кг

20қап

№2

Есіңе сақта

1т=1000кг 1т=10ц 1ц=100кг 1кг=1000г

№2 Жазуды салыстыр

1000кг=1т, ал 1кг 1т-ның 1000-нан бір үлесі

Ә. 10ц =1т,ал 1ц 1т-ның 1 үлесі

Б. 100кг 1+ц-ді құрайды, ал 1кг 1ц-дің 1 үлесі

100

В. 1000г 1кг-ды құрайды,ал 1г 1кг-ның 1 үлесі

1000

№3(а)ауызша орындалады 50*4=200(кг)=2ц

60*6=300(кг) 3ц

ә)1м. 3т=3000кг=3000кг=30ц 7м=7т

б)ц-мен: 2т=20; 5т-50ц; 8т-80ц; 4т-40ц; 2000т-20ц

кг-мен:2т=2000кг;5000кг; 4000; 2кг; 40кг:

кг-мен:200кг; 300кг; 500кг; 700кг; 900кг;3кг;30кг;

№4

Үнді пілі-4т ? Африка-?одан 500кг кем

Бегомот сонша

4000кг+4000кг=8000кг

8000кг-500кг=7500кг Жауабы:7500г

№6

64000кг=64т 94000кг=94т 206000кг=206т

ә)5100кг=5т 100кг 3820кг=3т 820кг

№8

3см5мм

(2см 5мм+3см 4мм)*2=11см8мм

3см 4мм

Сабақты қорыту, Үйге тапсырма беру. №5. Бағалау.

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите свой комментарий!
Пожалуйста, введите ваше имя здесь